Møbelpleie og vedlikehold

For å sikre optimal levetid på møblene, må den enkelte leverandørs råd om bruk, vedlikehold og service overholdes. Det er viktig å tilpasse behandlingen etter møbeltype og materiale.

Møbelpleie og vedlikehold | NICHE Interiør & Storkjøkken

Relevante dokumenter

Møbelpleie og vedlikehold

Takk for at du kjøpte et NICHE-produkt. Hvert NICHE-produkt er et originalt og unikt stykke håndarbeid. Vår tanke med NICHE collection er å tilby produkter som oppfyller alle krav til design, kvalitet og funksjonalitet. De fleste av våre produkter er laget av naturlige materialer slik som tre, lær, ull, bomull etc. Dette er levende produkter som kan endre farge og fasong over tid. 

Regelmessig møbelpleie forlenger livet av produktet, og gjør at møbelet ser nytt ut, selv flere år etter investeringen. Nedenfor gir vi deg råd og anbefalinger om våre produkter og hvordan best mulig ta vare på dem.

Omgivelser

Luftfuktighet (lavere enn 40% eller, høyere enn 60%) kan påvirke produktet negativt og kan i noen tilfeller forårsake deformasjon, skade på møbeltrekk eller ben/trevirke. Om produktet blir utsatt for direkte solskinn eller en annen varmekilde (peis, komfyr, oppvarming, radiator etc.), kan fargen endres, dens trestruktur , fasong eller tekstil kan sprekke. Dette er et vanlig fenomen som forekommer i miljøet du oppholder deg i.

Treverket

Alle trematerialer som benyttes i vår kolleksjon har sin unike karakter og tekstur, noe som betyr at to identiske produkter kan ha noe forskjellig utseende på eksempelvis bordplater og stoler. Kvister i treverk er naturlig nok unikt for hvert enkelt tre og skaper følgelig sitt eget spill i utseende.

Behandler en treverk og tekstiler uten å følge våre anbefalinger, vil en risikere endringer i strukturen til treet, eller skape uønskede reaksjoner i fargestoffene og/eller etterbehandlingen av produktene. Damp kan f.eks skape en anelse rosa farge, på bøke-tre. Damp endrer også egenskapene til finér. UV-stråling kan forårsake fargeforskjeller på tre- og finèrdelen av samme produkt.

Oksidasjon forårsaket av UV-stråling vil være forskjellig på en bordplate sammenlignet med en mer skult panelplate. Disse endringene er det ikke mulig å be om kompensasjon for. Trær som er et naturlig materiale, puster og reagerer på omgivelsene og er følgelig utenfor vår kontroll.

Væsker fungerer negativt på overflaten av treprodukter, bløtlegging /fukt forårsaker flekker, merker eller glassringer. Derfor, alle sølte væsker skal tørkes av med en gang. Lakkert eller oljet overflate kan også endre farge eller bli skadet av at man plasserer eksempelvis en varm krukke på bordplaten. Dette kan forebygges ved bruk av isolasjonsmatter under varme gryter eller boller og lignende.

En annen naturlig miljøreaksjon er fargeendring i produkter med manuelt bøyde tredeler, som f.eks ryggstøtten. De bøyde delene kan også bli påvirket under transport, noe som kan resultere i liten tilsynelatende defekt på produktet. Dette er ikke en produktdefekt, denne tilstanden blir løst ved å sitte på den.