Når du driver restaurant, café eller bar med uteservering, er vind- og solskjerming ofte avgjørende for å forlenge sesongen og øke komforten for gjestene dine. Riktig skjerming kan gjøre et åpent område om til et lunere og mer beskyttet miljø som inviterer til lengre opphold og flere fornøyde gjester. 

Effektiv vindskjerming: funksjonelt og stilig 

Vindskjerming beskytter ikke bare mot vær og vind, men kan også løfte uteserveringen visuelt. Fra gjennomsiktig vindskjerming i glass som slipper lyset inn, til robuste levegger som kan skreddersys med en kombinasjon som gir både skjerming og stil til uteserveringen, er alternativene mange.  

Hos NICHE tilbyr vi et bredt utvalg vindskjerming som er sikre og stilfulle for enhver type underlag. I tillegg er det ulike muligheter for å feste vindskjerming gjennom faste og flyttbare installasjoner.  

Vindskjerming med glass fra bunn til topp
Gode løsninger for vindskjerming utvider utesesongen og gir mer komfort til gjestene.

Vindskjerming for alle behov 

Det finnes mange ulike varianter og muligheter når det gjelder vindskjerming. Noen trenger å skjerme uteserveringen sin som er plassert på asfalten, mens andre må tilpasse vindskjermingen til ulike typer rekkverk eller andre underlag.  

  • Vindskjerming til terrasse: Gå for en robust løsning som kan tilpasses i både lengde og høyde, og finnes i materialer som glass, lerret eller kombinasjon av aluminium og glass. Ulike soneinndelere vil også være aktuelt. 
  • Vindskjerming balkong: Optimaliser små uteområder ved å bruke gjennomsiktige glassløsninger eller stilfulle soneinndelere. 
  • Vindskjerming til rekkverk: Det er lurt med enkle installasjoner, som gjerne kan være uttrekkbar for fleksibel bruk. 
  • Vindskjerming til asfalt og brostein: Det trengs fleksible løsninger som er enkle å installere direkte på harde underlag, kan også være lurt med vindskjerming uten behov for permanent festing.  

Nedenfor går vi grundigere gjennom løsninger fra vårt sortiment. 

Ulike typer vindskjerming 

En god løsning for å skjerme seg mot vær og vind er vindskjerming skreddersydd etter dine behov. Det kan være om du ønsker heldekkende vindskjerming av glass, hev og senk moduler eller vindskjerming med en kombinasjon av herdet glass og aluminiumsprofiler.  

Vindskjerming med aluminiumsprofil og glass 

Våre tre modeller Roma, Venezia og Firenze fra Star Progetti kommer alle i herdet glass med aluminiumsprofiler. Modellene kommer med ulik utforming på glasset og gir mulighet til å velge uttrykket som passer best til din uteservering.  

Aluminiumsprofilene kan bestilles i fargene; mørk grå, grønn, bourdeaux rød og hvit. Det er også mulig å få nedre underpanel i glass med +10% i prisen. 

Modulene kan også kombineres med blomstermoduler og ulike lamper. Det kan settes på lysglobe, lanternelampe eller LED-lampe.  

Vindskjerming med aluminium nede og glass øverst
Kombinasjon av aluminiumsprofiler og glass fungerer godt på serveringssteder. Vindskjerming i modellen Roma Elegance.

Vindskjerming med heve- og senkesystem 

Med et fleksibelt system slik som Up&Down kan du justere posisjonen til skjermingen avhengig av været. Når solen stråler og varmegradene kryper oppover kan modulene være i den nedre posisjonen, og når vinden melder sin ankomst kan skjermingen enkelt heves – plutselig forlenges utesesongen med flere måneder! 

Systemet leveres i en gråsort farge med glass i øvre og nedre del. Høyden kan variere på de ulike modulene, makshøyden kan variere fra 150 cm, 175cm, 195 cm og 220 cm.  

Vindskjerming med blomsterkasser 

Med Up&Down-systemet får du også mulighet til å koble på blomsterkasser. Med tilkoblede blomsterkasser kan du ramme inn uteserveringen din akkurat slik du vil – du kan for eksempel skape en veldig fin effekt med blomsterkasser på annenhver modul! Her er det rom for å lage det uttrykket du ønsker. Blomsterkassen inkluderer innerbeholder.  

Justerbar vindskjerming med hev og senk, kombinert med blomsterkasser
Up&down er et justerbart modulsystem og gir mulighet til å heve og senke vindskjermingen. Løsningen gir også mulighet til å kombinere med blomsterkasser.

Vindskjerming i glass fra topp til bunn 

Høykvalitetsmaterialer som glass sikrer holdbarhet og minimalt vedlikehold, og kan tilpasses i høyde og design for å møte dine spesifikke behov. Oavision er en stilren vindskjerming med glass fra bunn til topp. 

Systemet leveres som standard i hvit, gråsort, grønn, blå og rød. Kan leveres i andre farger ved behov. Modulene til Oavision har en høyde på 180 cm i tre ulike breddemoduler, disse er; 69 cm, 102,5 cm og 200 cm.  

Vindskjerming med glass fra bunn til topp
Vindskjerming med glass fra bunn til topp: skjermer for vinden og beholder utsikten.

Soneinndeler og blomssterkasse i ett 

Del inn uteserveringen i soner med Sipario soneinndeler. Dette er en type inngjerdingsmodul fra det italienske merket Nardi. Lag flekisble løsninger med ulike moduler, koblinger/hengsler gjør at veggene kan justeres i bue eller hjørne. I bunnen av modulene er det en selvvannende blomsterkasse. 

Uteservering med praktiske soneinndelere
Skap innbydende soner og en frisk atmosfære med soneinndeler fra Nardi.

Ikke mulig med fast installasjon? 

Ønsker du en funksjonell måte å avgrense områder, skjerme lett for vinden og gi mindre innsyn, vil lerret være en god løsning. OASIdehor PRIVE er produsert i akrylstoff og kommer i 10 ulike farger. Det er en rund base i støpejern med stang i sortlakkert aluminium, lerretet er avstivet og stramt. 

Vi hjelper deg med et komplett system 

Ønsker du et komplett system trenger du føtter, koblinger og en eventuell hjørneprofil. Vi hjelper deg med 3D tegning om du ønsker å investere i et skreddersydd system for din uteservering. 

Solskjerming

Når uteserveringen er rammet inn vil det være viktig å ha mulighet til å skjerme gjestene mot solen. En parasoll vil ikke bare skjerme for solen, men også skape stemning og gi et mer intimt preg på uteplassen.  

Uteservering med parasoller for solskjerming
God solskjerming på uteserveringen gir en mer komfortabel opplevelse for gjestene.

Ny parasoll-kolleksjon fra NICHE 

NICHE har utviklet en ny kolleksjon med parasoller, både tilpasset de mindre uteområdene med moderate værutfordringer og de mer kraftige variantene for tøffere forhold. De kraftigste variantene har en mast på 100x100mm med spiler i kraftig aluminium og en funksjonell sveiv. De største parasollene kommer med en parasollfot på 100kg, utstyrt med hjul for fleksibilitet. De mindre parasollene har en 60kg marmorfot.  

Parasoll med rund marmorfot
To varianter fra den nye parasoll-kolleksjonen til NICHE, i fargene mørk grå og lys sand.

Parasoller fra Caravita  

Parasoller i høy kvalitet er viktig for å tåle det varierte været i Norge. Teleskopfunksjon på parasollen bidrar til at parasollen hever seg når den blir lukker, slik at møblene under kan bli stående der de er. Masten er også forsterket og er en av de kraftigste i sin klasse, den kommer i et stort utvalg RAL-farger. 4×4-modellen til Caravita har blitt testet i en vindtunell og tåler opptil 100km/h vindstyrke.  

Parasoll med varmelampe og lys
Solid parasoll med mulighet for lys og varmelamper.

Varmelamper og lys 

Det er lagt opp mulighet for lyslamper og varmelamper under parasollene. Vantette modeller med vridbar plassering. LED-lys kan monteres i spilene, vendt nedover. Det medfølger fjernkontroll og bryter til enhetene.  

Parasoll med montert LED-lys og varmelampe
LED-lys monteres i spilene og vendes nedover. Vanntett og vridbar varmelampe i sort.

Sol- og vindskjerming gir maksimal komfort 

Kombiner solskjerming med vindskjerming for å oppnå maksimal funksjonalitet. Sol- og vindskjermer tilbyr justerbare løsninger som gir skygge på solrike dager samtidig som de beskytter mot vind. Dette øker både komfort og funksjonalitet på uteserveringer, hvor værforhold kan variere sterkt gjennom dagen. 

Skreddersydd vind- og solskjerming

Er du klar for å oppgradere din restaurant, café eller bar med effektiv vind- og solskjerming? Kontakt oss for en skreddersydd løsning som møter dine behov og forbedrer din gjesteopplevelse. 

LA OSS HJELPE DEG

Et utvalg vind- og solskjerming hos NICHE: