I Norge setter vi pris på de lyse og varme månedene av året. Uteserveringer blir derfor et naturlig midtpunkt for sosiale sammenkomster så snart solen titter frem. For restauranteiere representerer dette blant annet en unik mulighet til større plass for flere gjester og skapelse av minneverdige opplevelser.

Men hvordan gjør du din uteservering til et sted der folk ønsker å tilbringe tid, igjen og igjen? Det starter med design og detaljer som fanger oppmerksomheten og skaper en minneverdig opplevelse. Nedenfor har vi samlet noen tips som kan hjelpe deg med å transformere din uteservering til et levende, innbydende rom som gjestene dine vil elske.

1. Planter til uteserveringen

Det er utrolig hva grønne innslag kan gjøre med en utendørs servering. Det kan tilføre livlighet og farger som igjen hever gjesteopplevelsen, bidrar til en varmere velkomst, og speiler din restaurants særegne karakter. Vårt sortiment inkluderer flere kunstige planter som ser ekte ut, perfekte for å innføre den levende, fargerike vibben til din uteplass, alt uten det vedlikeholdet ekte planter ofte krever.

La deg inspirere og se vårt store utvalg av planter til uteserveringen her.

6 tips til uteserveringen | NICHE Interiør & Storkjøkken
Kunstige planter kan gi uteserveringen et løft og hjelpe med å skjerme eller definere naturlige områder.

2. Finn riktig belysning til uteserveringen

Når dagslyset forsvinner og kvelden gjør sitt inntog, blir belysning viktig for uteserveringen – det er nøkkelen til å forme omgivelsenes atmosfære og bidrar til at gjestene kan tilbringe kveldene ute. Belysning skal gi følelsen av en varm og innbydende stemning. Her er tre belysningsalternativer for uteserveringen:

  • Lyslenker: Lyslenker kan tilføre en delikat og varm lyskilde, ideell for å nyte kveldene utendørs.
  • Bordlamper for utendørs bruk: De fleste oppladbare, med et stilrent design og praktiske i bruk. Velg design som harmonerer med dine utemøbler for en sammenhengende estetikk.
  • Dekorative lyselementer: Hva med belysning som også fungerer som møbler? Nytte og estetikk hånd i hånd!
6 tips til uteserveringen | NICHE Interiør & Storkjøkken
Uteserveringen blir mer funksjonell og innbydende med riktig belysning.

3. Varmekilder for kjølige kvelder

Mange ønsker å tilbringe tid utendørs så lenge som mulig, men kjøligere kveldsluft kan raskt gjøre at folk søker varmere omgivelser (kanskje hos naboen med en mer innbydende uteservering. Det å investere i elegante peisbord eller effektive varmelamper kan derfor være en god idé! Disse varmekildene gjør ikke bare at dine gjester holder seg varme og komfortable langt inn i kveldstimene, men de bidrar også til å skape en innbydende og koselig atmosfære og blir naturlige midtpunkter for samling og hygge.

Peisbord og varmelamper til uteserveringen finner du her. 

6 tips til uteserveringen | NICHE Interiør & Storkjøkken
En terrassevarmer bidrar til en lun og god følelse på uteplassen.

4. En regntrygg uteplass

Under de varmeste sommerdagene, eller når en uventet regnbyge inntreffer, kan det være praktisk med et sett parasoller. De tilbyr ikke bare nødvendig skygge, men bidrar også til å skape et lunt og stilig uteområde der gjester kan nyte friluftslivet selv i stekende sol. Parasoller gir dessuten et ideelt sted for både lyslenker og varmelamper, noe som skaper en ekstra lun og hyggelig stemning. Og på de mest værutsatte stedene er det viktig med en parasoll som tåler vind. 

NICHE Collection har nå fått helt egne parasoller! Tilgjengelig i ulike typer og former, og kan fås i to forskjellige farger – lys sand og mørk grå. Trenger du ekstra robusthet? Da kan Premium varianten være et ideelt valg med sin tyngre vekt, større størrelse og praktiske sveivemekanisme for enklere bruk. Du finner parasollene her.

6 tips til uteserveringen | NICHE Interiør & Storkjøkken
Parasoller sikrer en god utendørssesong uavhengig av været.

5. Vindskjerming for en lun og behagelig uteservering

Vind kan raskt forvandle en behagelig atmosfære til en kjølig opplevelse. Med stilige vindskjermer kan du enkelt beskytte dine gjester mot uønskede vindkast, samtidig som du bevarer uteserveringens åpne karakter. Disse skjermene bidrar ikke bare til å skape lune og innbydende soner, men forbedrer også privatliv og reduserer støy, noe som sikrer en avslappende atmosfære for dine gjester.

Her finner du et utvalg av vindskjerming til uteserveringen. 

6 tips til uteserveringen | NICHE Interiør & Storkjøkken

6. Fargerike, robuste og funksjonelle møbler

Når man velger møbler til uteserveringen, ønsker man stort sett å finne møbler som ser bra ut og samtidig tåler forholdene ute. Nardi og Pedrali tilbyr møbler som er perfekte for utendørs bruk, ikke bare fordi de er robuste og fargerike, men også fordi de er designet med tanke på funksjonalitet og bærekraft. Disse møblene er som oftest laget av resirkulerte materialer, og de er ofte stabelbare, noe som sparer plass. Mange av utemøblene er utformet for å motstå UV-stråler og saltvann.

Her finner du vårt utvalg av utemøbler. 

6 tips til uteserveringen | NICHE Interiør & Storkjøkken

NICHE hjelper deg

Er du klar for å gi uteserveringen din et løft? Ta en titt på vår nettside for å finne alt du trenger for å virkeliggjøre din drøm. Enten du ønsker å handle direkte fra vårt sortiment online eller søker personlig veiledning for et unikt prosjekt, er vårt team her for å støtte deg. Med vår hjelp blir prosessen ‘komplett, skikkelig og enkelt’ – akkurat som vårt løfte til deg!

Nytt prosjekt?