Å spise ute skal være en opplevelse. Ja, vi vil ha god mat, men helhetsinntrykket med omgivelsene, stemningen og hele sanseapparatet i sving, er en stor del av hvorfor vi mennesker går ut å spiser. Restaurantscenen  og valg av restaurantmøbler har endret seg betydelig de siste årene, og designtrender for spisesteder med tanke på 2023, tilpasser seg endringene med fornyet fokus på den opplevelsesmessige delen av restaurantbransjen.

Hjemlevering - restaurantenes død eller mulighet?

Et av de største pressene på restaurantbransjen i dag kommer fra økende popularitet og behov for hjem-leveringstjenester. Dette behovet ble i sær aktuelt, med tanke på koronapandemien som lå over oss. Man ser gjerne et travelt kjøkken, men i mange tilfeller er det færre gjester på selve serveringsstedet og det er ønsket om maten levert på døren som er årsaken. Hjemlevering har blitt en stor business for mange i bransjen – selv for steder med Michelinstjerner.

Allerede før hjemleveringkonseptet fikk fotfeste her til lands, stod restaurantene ovenfor de samme utfordringer som i detaljhandelen – Færre mennesker handler fysisk ute i butikken, blant annet fordi man kan handle mye av det samme, enkelt på nett. Og med flere tilbydere innen hjemlevering via apper og nettsteder, har serveringsbransjen opplevd det samme frafallet av fysiske besøkende til sine steder.

Det er nå på tide å bringe tilbake følelsen og den ekstra dimensjonen av å spise ute. Restauranteiere må tilpasse seg. Kundene har blitt kresne og ønsker det lille ekstra. 

modulsofa restaurant moksha

Legg til innhold og aktiviteter.


Så hvordan lokker restaurantdesignere folk tilbake? Ved å bygge et konsept med riktig innredning, riktige møbler, innhold og karakter. Noe som gir gjestene følelsen av noe innovativt og som fyller et behov i markedet. Flere matsteder inkluderer for eksempel det at gjestene skal kunne få bevege seg, i påvente av servering eller under servering. Eksempler på dette er innendørs minigolf og shuffleboard, med egnede spisesoner plassert like ved. Det er mange som allerede har tatt i bruk konseptet ved å kombinere mat og drikke med praktiske opplevelser og flere tror vi vil komme til, spesielt med tanke på de som ønsker en uformell møteplass.

Nytt prosjekt?

Trender for 2023

Med det nye året på vei, har utsiktene designmessig begynt å satt seg. Dette året har vi sett pasteller, maksimalisme og mye treverk. Restaurantdesignet for året, opprettholder og viderefører dette for å tiltrekke seg matelskere der ute. Det er mange elementer som kan benyttes for å forsterke stemningen og opplevelsen av konseptet til en restaurant. Vi har sett på flere typer som utmerker seg og under får du en oversikt over de trender vi tror man kan forvente å se mye av.

1. Ton-i-ton Interiør
2. Maksimalisme
3. Koselige og komfortable rom
4. 80-tallets påvirkninger
5. Velvære og sunnhet

Restaurantdesign for 2023 - Hvilke farger og stiler gjelder? | NICHE Interiør & Storkjøkken
 • Ton-i-ton interiør.

  Har du et mindre lokale og “ren” profil, kan man med fordel gå for varme beige toner og lyse tresorter. Et absolutt motpunkt til maksimalismen (som også er lov for året). Et tonalt utseende, med variasjoner innenfor samme fargetone, og teksturer og materialer som gir rommet en moderne og dristig følelse. Legg til naturlige materialer som stein og tre for å forsterke den taktile opplevelsen. Slike rom gir en veldig avslappet følelse.

  Vår anbefaling for denne stilen: Fagus Stoler, Ton

   

Restaurantdesign for 2023 - Hvilke farger og stiler gjelder? | NICHE Interiør & Storkjøkken
 • Maksimalistisk design.

  Etter flere år med anemiske hvite vegger og rustikt preg, gir maksimalisme gjerne en følelse av storhet og overflod. Et nøye utvalg dristige mønstre, mettede farger og eksentriske overflater har alle sin plass i denne stilen. Utover det å blande mønstre og teksturer, vil du se flere antikke elementer kombinert med moderne møbler for å skape det perfekte varierte utseendet.

  Skap ditt eget møbel i denne stilen, med skreddersøm fra oss. Vi kan levere alle typer utstyr og møblement til restaurant, hotell og catering.

Restaurantdesign for 2023 - Hvilke farger og stiler gjelder? | NICHE Interiør & Storkjøkken
 • Komfortable sitteplasser.

  Denne trenden har fått fart de siste årene og vi tror den for alvor etablerer seg for fullt neste år. Mens den industrielle estetikken dominerte 2010-tallet, kan du i det nye tiåret forvente å se mer polstring i form av salongområder, polstrede båser og polstrede stoler. Uansett om det er et raskt uformelt eller et fem-retters måltid, blir denne stilen å se ved mange restauranter tror vi. Tenk sjenerøst polstrede seter, myke ryggstøtter og drømmende trekkdetaljer.

Restaurantdesign for 2023 - Hvilke farger og stiler gjelder? | NICHE Interiør & Storkjøkken
 • 80-talls estetikk.

  Mange har et elsk-hat forhold til 80-tallet, men tiden kjent for grandiost hår og enda større ermer, har utvilsomt gitt et varig inntrykk hos de som utvikler interiørdesign. Fra blomster og gulv til Memphis-inspirerte mønstre, er tiåret som ga oss The Breakfast Club og MTV tilbake i stor skala. Man vil få se møbler og arkitektur som har flere geometriske former, overdimensjonerte proporsjoner og dristigere fargevalg.

  Våre anbefalte leverandører av denne stilen: Pedrali og NARDI

Restaurantdesign for 2023 - Hvilke farger og stiler gjelder? | NICHE Interiør & Storkjøkken
 • Velvære og sunnhet.

  “Velvære” -trenden innebærer ikke bare et rom fullt av planter (selv om det hjelper). Designet for denne stilen betyr å skape rom som fremmer en bedre, sunnere livsstil (mentalt og fysisk). Disse stedene blir ofte en slags oase i urbane områder, og fungerer som en flukt fra byens kjas og mas, og gir en mulighet til å koble av. Denne trenden tror vi blir veldig populær fremover.

  Vår anbefaling for denne stilen: VONDOM + Grønne planter fra Mr.Plant

Restaurantdesign for 2023 - Hvilke farger og stiler gjelder? | NICHE Interiør & Storkjøkken

Nytt prosjekt?