Det kan være vanskelig å finne og velge riktige restaurantmøbler til din møteplass. Det er mange hensyn å ta som bl.a rom, plassering, konsept, meny og kanskje det viktigste for de aller fleste – prisen.

Innredningen og valg møbler og interiør, er en viktig del for enhver virksomhet som tar imot kunder i sine lokaler. Restauranter, hotell, bakeri og andre kaféer, faller inn under den kategorien – du ønsker å gi dine kunder en følelse av komfort og velvære.

I denne artikkelen vil vi se på følgende tema.

  • Viktigheten av å skaffe de riktige møblene til restauranten din.
  • De ulike typene restaurantmøbler man vanligvis går for.
  • Tips til hvordan du velger de mest egnede møblene til din bedrift.

Viktigheten av gode og solide restaurantmøbler.

Å drive en restaurant krever at du må ta mange avgjørelser. Fra personalledelse til anskaffelse av nødvendig restaurantutstyr – Din reise som restauranteier, innebære å måtte ta en rekke beslutninger, fra starten av.

Da er det fort gjort at man overser enkelte av detaljene. En av disse kan være at man ikke bruker nok tid på å finne de riktige møblene til restauranten din. Å finne de riktige restaurantstolene, bordplatene eller modulsofaene, til spiserommet  er nemlig avgjørende for å holde dine kunder og gjester komfortable over tid. Et besøk varer jo gjerne noen timer. Så husk – behagelige og solide restaurantstoler, så blir dem sittende lenge.

restaurant fine dining møbler modulsofa

Viktigheten av robuste restaurantbord.

Om du i en mindre restaurant har valgt å stue inn flest mulig sittegrupper for å maksimere antall gjester, gjerne på små 60×60 cm bord med fire stoler rundt, vil det med fort oppleves trangt og ubehagelig for de besøkende. Gjestene dine trenger rom.

Videre er det mange som velger de rimeligste bordplatene eller understellene, som ikke passer inn under restaurantstandard. De kjennetegnes ofte som for lette, spinkle og ustødige — og skaper ikke tryggheten og soliditeten man må forvente av restaurantbord.

På den annen side kan for store og tunge bord skape problemer, for eksempel der en større gruppe gjester har booket bord og ønsker å sette sammen bordene sine. Tenk derfor nøye igjennom disse scenarioene på forhånd, så du har en plan for dine servitører og gjester i de tilfellene.

Å investere i de riktige møblene for dine besøkende kan utgjøre en stor forskjell for forretningen din – igjen, detaljer og nøye planlegging er essensielt.

Møbler til restaurant og kafé - Hva trenger du egentlig? | NICHE Interiør & Storkjøkken

Typer restaurantmøbler:

1. Restaurantstoler

Fellesbetegnelsen på stoler tiltenkt gjestene dine – men som også gjelder for de som ser etter stoler til hotell, kantine, bakeri og kafé eller barer og andre type spisesteder. Stolene kjennetegnes av god komfort, god ryggstøtte og tilpasset bordhøyden som er valgt til stedet. Vanligvis må det også matche uttrykket og designet på valgte bordplater og understell, på en eller annen måte. Det er for eksempel ikke vanlig å se glassbord med plaststoler — og det er heller ikke særlig estetisk pent å gå for slike kombinasjoner. I tillegg er dette stoler av tilstrekkelig størrelse, tilpasset størrelsen på de fleste middagsgjestene du har innom.

restaurantstol stoler til restaurant kafe bakeri restaurantmøbler

2. Bordplater og understell til restaurant og kafé

Overskriften tatt i betraktning, også dette blir en vag benevnelse, våre bordplater og understell er selvsagt tilpasset alle type bedrifter innen servicenæringen. Men felles er ofte at bordene har en funksjon, hvor maten vil bli servert dine gjester. Vår bord kan ha forskjellige størrelser, former og materialer – igjen, det anbefales at de passer til stolene.

Avhengig av hvilken type restaurant du har, kan du bruke bord i forskjellige størrelser og materialer.

De vanligste formene er firkantede kvadratiske- typ 70×70 og 80×80 cm, tillegg til runde og rektangulære. Mange restauranter foretrekker firkantede bord for å danne lengre bordsetting for større grupper av gjester.

kafebord bordplater restaurant bakeri konditori

3. Barstoler og høye barbord

Høye understell og bord er ofte synlig og populært i f.eks sportsbarer eller andre steder, som ønsker å skape et mer dynamisk og uformelt miljø. Det vanligste valget her, er de sirkulære barstolene, men vi leverer også mange firkantede barstoler. Av funksjonalitet som kan nevnes er roterende, faste, tre- eller firbeinte barstoler.

Det er til og med barstoler med en liten ryggstøtte som gir bedre korsryggstøtte og balanse, noe som er er en fordel om det er alkohol inne i bildet.

Hvis barområdet ditt fungerer som et venteområde, er det en veldig god idé å investere i møbler med ergonomisk design som gjør ventetiden noe mer behagelig for kundene dine.

barstoler restaurant barbord restaurantmøbler

4. Modulsofaer

Modulsofaer til hotell, restaurant og catering, er vanligvis laget av tre eller stål eller begge deler, med rikt polstrede seter og rygg, noe som gjør dem veldig til veldig behagelige å sitte i. Mange kunder foretrekker disse, da de ofte er mer komfortable enn de vanlige stolene og skaper en mer hyggelig og lun atmosfære. I tillegg gir det mer eksklusivitet og følelse av privatliv. Mange kunder foretrekker denne type sofabåser på grunn av personvernet det gir. Familier med barn foretrekker modulsofaer på rekke eller i sirkel, da det er lettere å sitte og hjelpe til med de aller minste.

rund modulsofa restaurantmøbler

5. Spesialtilpassede møbler / Skreddersøm

Spesialtilpassede møbler er møbler tilpasset de spesifikasjonene du ønsker. Hos oss kan du i prinsippet få produsert alle typer møbler etter ønske, med forskjellige designelementer som gjør dem til ditt unike møbel. For eksempel hele NICHE Collection i den beis eller tekstilvarianten du ønsker, det være seg modulsofaer eller stoler. Videre kan du få hyllesystem i stål, perfekt bak baren eller som en del av interiøret.

Den største fordelen med denne typen møbler er at du får et møbel 100% tilpasset stilen og konseptet til restauranten din.

Møbler til restaurant og kafé - Hva trenger du egentlig? | NICHE Interiør & Storkjøkken

6. Utemøbler

Har restauranten din terrasse eller uteområdet, er det naturligvis lurt å bruke møbler som tåler fuktig klima. De er mer motstandsdyktige, så du kan la dem stå ute uten å måtte bekymre deg for slitasje. Disse møblene skal være naturligvis være komfortable, og det er lurt å velge lette alternativ, spesielt hvis du må bære dem ut og inn hver dag.

Hvordan velge de beste møblene til restauranten din?

Å velge de riktige møblene til restauranten din handler om planlegging og gode vurderinger. Du må vite nøyaktig hva din målgruppe og kjøperpersona ser etter og hva du ønsker å gi av inntrykk ved besøk hos deg.

For eksempel, hvis målgruppen din er personer mellom 18 og 30 år, er det en god idé å bruke iøynefallende, innovative møbler som ofrer litt på komforten – men ikke for mye.

Er målgruppen din personer over 40 år, er det bedre å bruke komfortable møbler som legger vekt på enkelhet og ergonomi. Et videre aspekt er materialvalg på møblene. Du vil kanskje ikke velge polstring i ekte skinn til en familierestaurant. Du bør heller ikke velge plastmøbler til en finere restaurant, hvor kvalitet skal fremheves.

Du må sørge for at hvert møbel, hver stol, bord eller modulsofa i din restaurant, gir en opplevelse som er på nivå med konseptet og målgruppen.

Dine krav for valg av restaurantmøbler, bør være følgende:

  • Høy kvalitet.
  • Holdbarhet
  • Lett – den skal i det minste være lett å flytte.
  • De må ha en størrelse som passer kundene dine.

Hvor mye møbler anbefales det å investere i?

Noe som ofte ikke nevnes og som en gjerne ikke tenker på selv, er at det anbefales å kjøpe flere møbler en den eksakte bord- og stolplasseringen som du har lagt inn i plantegningene, som inkluderer alle de ulike møbeltypene du trenger.

Hvorfor? For du vil trenger reservemøbler.

På en restaurant blir møbler skadet mer enn man skulle forvente. Det er fordi en restaurant tiltrekker seg et stort antall mennesker over tid. Det blir en vedvarende belastning på møblementet. Kanskje arrangerer du både klubb og konserter, eller andre typer tilstengninger, er det større sjanse for at møblene kan ta skade.

Derfor er det lurt å ha reservemøbler. Du vil ikke måtte kjøpe andre møbler enn det du allerede har, da det vil bryte harmonien i restaurantens utseende, og kanskje er samme modell vanskeligere å få tak i etter noen år.

Hvor mye skal investeres i møbler og interiør?

Vi har ikke et eksakt beløp som gjelder for hver enkelt restaurant. Men å bruke 10-15% av budsjettet ditt på gode stoler, bord og modulsfoaer, er en god tommelfingerregel.

Husk at selv om restaurantmøblene er en viktig del av restauranten din, vil hovedutgiftene dine være bygg- og oppussingskostnader, kostnader til storkjøkkenutstyr og andre utgifter. Disse kostnadene er mer kanskje mer relevante og avgjørende, da de er med på holde restauranten din i gang og produsere maten du skal serverer – det er derfor de fleste restaurant- og kaféeiere, investerer i de beste møblene på et senere tidspunkt.

Til slutt er møbler til restaurant og kafé, en av de mest fleksible aspektene ved restaurantvirksomheten, sammen med innredningen. Du kan enkelt endre dem etter at restauranten din har begynnt å produsere mat, men sørg for at endringene passer til restaurantens konsept.

Har gjestene dine det komfortabelt, kommer de tilbake.

En restaurant som har valgt det riktige inventaret, vil få besøkende gjester til å bli lenger, konsumere mer og elske virksomheten din. Husk at det å drive en restaurant ikke bare handler om å servere mat, men om å skape en opplevelse som utfyller maten du serverer. Passer en på de små detaljene, kan det ha stor positiv innvirkning på resultatet ditt.

Innred restauranten din fornuftig og veloverveid, og du vil aldri klage på mangel på kunder!

Nytt prosjekt?