En uteservering kan forvandle et uterom fullstendig. Du får et ekstra rom hvor gjestene dine kan slappe av og nyte livet, til å øke eiendommens verdi, fordelene er mange.

Flere og flere restauranter og spisesteder, bruker sitt uteområdet eller bakhage hvis tilgjengelig. Får du til å måle opp ditt areal til disposisjon, gjenstår bare å innrede uteplassen smart og være en fin måte å tiltrekke seg nye kunder og skille seg ut fra konkurrentene dine.

I denne artikkelen vil vi dele en rekke idéer for uterestauranter og gatekaféer, som kan være med på å gjøre ditt uteområdet mer lønnsomt.

9 designidéer for en lønnsom uterestaurant.

Innhold:

1) Oppgrader venteområdet ditt.

uterestaurant lounge

Opplevelsen for gjestene dine starter i det øyeblikket de nærmer seg ditt spisested. Hvis du er heldig nok til å måtte be kundene om å vente på å få plass, bør du sørge for at de er komfortable med å gjøre det! En måte å løse dette på er å bruke en uteplass til å lage ditt utendørs vente-/loungeområde.

Bruk plantekasser, koselige utemøbler og sitteplasser for å skape et innbydende miljø, som gjestene dine vil finne vanskelig å forlate. Utendørs venteområder fungerer til og med godt i vintermånedene om du har pergola og varmeovner tilgjengelig.

Nyskjerrig på  hvordan plantekassene våre ble benyttet hos en av våre kunder?  Her er et av våre prosjekter fra Café MM i Bergen, med plantekasser fra Pedrali.

2) Slipp naturen inn!

9 tips for en lønnsom uteservering. | NICHE Interiør & Storkjøkken

En bransjeundersøkelse fra 2021 viste at butikklokaler som benyttet naturlige eller kunstige elementer som trær og planter, hadde opptil 25 % mer omsetning. Dette gjelder for kaféer, barer og spisesteder også. Så bruk fargerike friske eller kunstige trær og planter for å komplimentere uteplassen din og bedre kundenes restaurantopplevelse. Her har vi trukket frem noen av våre naturtro kunstige planter og trær som du finner i nettbutikken, som skaper den riktige følelsen. Klikk på navnet for å komme til siden:

AlocasiaCotinus tre, Grønn eføy, Palmetre, Gressplante

3) Bruk store glassfiber-/plastpotter og plantekasser

9 tips for en lønnsom uteservering. | NICHE Interiør & Storkjøkken

Når du ser på potensielle plantekasser og potter til uterestauranten din, er det en som skiller seg ut fremfor alt: plantekasser i glassfiber eller resirkulerbar plast. Sjekk ut noen av fordelene her:

 • De er holdbare og værbestandige, noe som gjør dem til et godt valg for innendørs og utendørs bruk. I motsetning til plantekasser i plast eller stein, tåler de snø, kuldegrader og ekstrem varme. De er også UV-beskyttet som reduserer muligheten for falming og sprekkdannelser.
 • De er lette og enkle å flytte – selv i større størrelser, spesielt sammenlignet med plantekasser i stein, betong og terrakotta.
 • Minimalt med vedlikehold, bortsett fra noe rengjøring og voksing og de kan stå uten pleie i lange perioder, både inne og ute.
 • De kommer i en rekke farger. Med et stort utvalg av farger å velge mellom, kan du velge en plantekasse i glassfiber som enkelt matcher og komplimenterer interiøret og eksteriøret ditt.
 • I forhold til andre plantekassetyper, er glassfiber noe dyrere, men er som nevnt av høy kvalitet, holdbare og trenger lite vedlikehold, noe som sikrer at det i det lange løp, vil være lønnsommere for deg og bedriften din.

4) Finn den riktige utebelysningen

9 tips for en lønnsom uteservering. | NICHE Interiør & Storkjøkken

Når solen går ned på ettermiddagen, kan belysningen på uteplassen din gi en rolig og avslappende atmosfære og det foretrukne stedet for uformell middag eller en date, eller et livlig sted for større sammenkomster og fester. Her er noen tips for belysning til din restaurant:

 • Utendørs bordlamper, kuler og lykter er supre når du skal sette en lavmælt stemning ved spisebordene. Ikke vær redd for å bruke stearinlys, men sørg for at de er trygt plassert og ikke forlatt uten tilsyn.
 • Pendelbelysning og solcellelamper gir en mer oppløftende atmosfære, mens lysslynger og vegglamper skaper en mer avslappet følelse.
 • Vurder å bruke myk belysning som er mer behagelig for øynene for et mer avslappet miljø, og hvit, belysning for mer formelle omgivelser.
 • For store uteterrasser, bruk gulvlamper i full størrelse med en vektet base.
 • Veggmonterte lykter er også ideelle for å lyse opp inngangen til uterestauranten.

Bland farger og former, spesielt hvis du går for en mer bohemsk stil. Sørg for at fargene dine matcher alle blomstene og møblene du har, for å skape en rød tråd.

5) Lag en takterrasse med utendørs spiseplass

9 tips for en lønnsom uteservering. | NICHE Interiør & Storkjøkken

Kanskje ikke alle forunt, men har du et tak som oppfyller kriteriene for at folk kan samles der,  bør du sterkt vurdere å innrede din takterrasse!

Dekorer takområdet ditt med innbydende utemøbler og sitteplasser. Når det gjelder utemøbler, lokk kunder med overbærende puter og sofaer for å slappe av og slappe av. Å inkludere en spiseplass, vil også være et fantastisk alternativ for par og uformelle forretningslunsjer. Hvis terrassen også kan skilte med god utsikt – gjør dette til fokuspunktet!

Et kokeområde og utendørs spiseplasser, kan være en super ressurs for terrassen din. Deilig lukt fra kullgriller, pizzaovner og røykerier vil tiltrekke seg kunder, og oppmuntre dem til å bruke penger på mat. Gjestene dine vil også kunne glede seg over å se maten tilberedes fra bunnen av, rett ved sittingen.

En utendørs bar og uteplass er levende annonser for bedriften din! Planlegger du å holde åpent gjennom. hele året, sørg for at du investerer i noen utendørs varmeovner og en bålplass.

Med riktig mat, drikke og uteservering, er dette potensielt en svært lønnsom investering.

6) Parasoller – uteserveringens beste venn

9 tips for en lønnsom uteservering. | NICHE Interiør & Storkjøkken

Du kan ha den mest solrike plassen i gata, men det er også viktig å kunne gi kundene dine litt skygge. I tillegg til å beskytte mot UV-stråler, varme og plutselige regnskur, er parasoller en fin måte å gjøre din uteområdet stilrent og elegant.

Med våre profesjonelle parasoller, er du sikret beskyttelse som varer lenge,  og gir den komforten den skal skape. Parasollene kommer i flere farger, mønstre, elektriske eller manuelle med sveiv. 

Med sitt elegante utseende skaper parasollen en innbydende og koselig atmosfære, enten som skyggesystem på dagtid eller som en lun baldakin om kvelden. Vår mest solgte parasoll Big Ben fra Caravita, får du i nesten alle typer størrelser og er derfor den ideelle løsningen for alle typer utendørs serveringer da du lett kan tilpasse løsningen til dine arealer.

Caravita Parasoller

7) Forbered deg på dårlig vær.

9 tips for en lønnsom uteservering. | NICHE Interiør & Storkjøkken

Været skifter raskt i dette landet, og det er viktig å være klar for disse skiftende værtypene. Her er noen tips for uteplassen din med tanke på ovennevnte:

Hvis du planlegger å bruke uteplassen din i de kaldere månedene, invester i noen varmelamper. Dette er en fin måte å holde uteserveringen i gang så lenge som mulig. Ha gjerne vifter i taket eller påsé at området har god lufting, samtidig som du gir skygge om sommeren for å holde kundene dine kjølige. Ha en evakueringsplan klar hvis været blir ekstremt og farlig.
Tørk bord etter regnskurene for å holde dem rene og hindre typiske skadedyr fra å trenge inn på uteplassen din.

Supertips: Velg utemøbler og utstyr bygget for utendørsbruk, for å opprettholde en varig og holdbar uteservering. Våre kommersielle plantekasser er så robuste og værbestandige at de oser av profesjonalitet i årevis etter installasjonsdatoen.

8) Proff utemøbler til restaurant

proff utemøbler kafe restaurant

Før du kjøper restaurantmøbler, må du vite hvordan du planlegger å bruke plassen din. Uteområder kan være for bespisning, en hyggelig salong eller et underholdningssted som passer for live-acts og DJ-er. Uansett hvilke møbler du velger, sørg for at du passer for store grupper og par.

Møbelmateriale bør matche ditt design på uterestauranten. Her er noen ideer:

 • Smijern og utsmykkede steinbenker og bord fungerer godt med tradisjonelle terrasser.
 • Urbane terrasser fungerer best med metallstoler og minimalistiske sitteplasser, spesielt når de kombineres med grå eller mørkere belegningsstein.
 • Rottingmøbler er lette, slitesterke og enkle å vedlikeholde, og de fungerer godt i mer uformelle uteplasser.
 • Tremøbler, selv om de er tyngre, varer i årevis og fungerer utmerket hvis terrassen din har blomster og trær.

Restaurantens konsept vil diktere innredningen og sitteplasseringen, men følgende tips er greie å tenke over:

 • Benker og langbord er ideelle for store grupper av tilfeldige kunder.
 • For å tiltrekke par, velg mindre bord med intime sitteplasser.
 • Hold spiseområdet ditt tilbaketrukket ved å omgi det med plantekasser og vekk fra mer overfylte omgivelser for å skape en intim atmosfære
 • Bruk blomster og lys innredning for å få inn kunder fra gaten.
 • Oppbevar puter og andre møbler på et tørt sted over natten.
 • Prøv å finne den rette balansen mellom større og mindre utebord for å dekke alle kundene dine.

9) Bruk farger på uteserveringen.

9 tips for en lønnsom uteservering. | NICHE Interiør & Storkjøkken

Pass på at du velger møbelfarger som komplimenterer uterestaurantens naturlige fargenyanse. Hvis området ditt er ved et gjerde eller vegg, bruk dristige nyanser og lysere møbler. Kontrasten vil la møbler skille seg ut.

Ikke vær redd for å prøve noen av følgende fremstående fargekombinasjoner med maling, blomster eller dekorasjoner:

 • Grå og lyse farger: en kjølig grå passer godt til de solfylte, lyse fargene av gult og oransje. Hvis du allerede har grå vegger og terrassefliser, vurder å gjøre flere av plantekassemøblene gule eller oransje for å runde av utseendet.
 • Varme farger: jordfarger som brunt og olivengrønt bidrar til å gjøre uteplassen og samlingsplassene dine mer innbydende. Du kan endre utearealet ditt over en helg med bare noen få enkle verktøy – perfekt når høsten kommer.
 • Svart og hvitt: et klassisk fargevalg som alltid funker. Hvis du er bekymret for å bruke hvit maling på grunn av flekker, velg flekkbestandige hvite duker eller putetrekk, da disse er lettere å rengjøre.

Hjelp til innredning av uteserveringen?